ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

GRAFFITIS: ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ

Νέα για τους νέους και τους μεγαλύτερους:
Η τέχνη του GRAFFITI

Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε. Δεν πρόκειται μόνο για έκφραση ελευθερίας (και συχνά ασυδοσίας, όταν έτσι καταστρέφονται μνημεία, ιδιωτικοί χώροι, αυτοκίνητα κλπ.).
Έμπειροι γκραφιτάδες μας ενημερώνουν για τους κανόνες, στα ΝΕΑ ON LINE
(πατήστε εδώ http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4558999).

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το άρθρο και με αφορμή αυτό ας δούμε και ένα κατατοπιστικό βιντεάκι σχετικά με τα GRAFFITIS:
Ωστόσο τα σχολεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και κατηχητικές ομάδες ή άλλες ομάδες δραστηριοποίησης θα μπορούσαν , με την άδεια του Δήμου ή της Κοινότητας, να ομορφύνουν τσιμεντένιους τοίχους σε συγκεκριμένα σημεία, ζωγραφίζοντας σχέδια και μηνύματα με κάποια θεματολογία, μεταφέροντας έτσι θετικά μηνύματα στο περιβάλλον τους (οικολογικά, μηνύματα θάρρους και ελπίδας, θετικής σκέψης, εθελοντισμού κλπ.) και αφήνοντας για τα επόμενα χρόνια την σφραγίδα της σκέψης και της παρουσίας τους.

Σημαντικό είναι το να είναι ελεγχόμενες οι ομάδες αυτές των νέων (π.χ. κάποιοι καθηγητές ή δάσκαλοι από το σχολείο, οι υπεύθυνοι των συλλόγων κλπ.), να είναι προσεκτικά διαλεγμένο το θέμα, τα μηνύματα να μεταδίδουν κάτι θετικό και να αποβλέπουν στο γενικό καλό και όχι να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα ή άλλα του δήμου ή της κοινότητας, να μην θίγουν ηθικές αρχές και αξίες και να είναι καλαίσθητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις