ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

Ανακαλύπτω τον εαυτό μου

Πρόκειται για απλά βήματα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τι έχουμε, ποιοί είμαστε, τι θέλουμε και να κάνουμε τα δικά μας σχέδια για το μέλλον, ώστε να μην αφήνουμε την ζωή μας να φεύγει χωρίς σκοπό και στόχο.
Τα βήματα αυτά το κάθε παιδί ή ο νέος τα καταγράφει σαν σκέψεις ή συμπεράσματα στο λεγόμενο "Βιβλίο της ζωής μου" το οποίο διαμορφώσαμε στις συναντήσεις μας με τα παιδιά στον Πόρο.
Αποτελεί την εισαγωγή για πιο σοβαρούς προβληματισμούς, όπως αυτοί που θα ακολουθήσουν στο μέλλον στη σελίδα "Διαμορφώνω τον εαυτό μου".

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ 2010 - 2011
 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, μαθήματα 2009-2010
Συχνά η συμπεριφορά μας είναι τέτοια ώστε να μην περνάμε απαρατήρητοι. Θέλουμε οι άλλοι να ξέρουν ότι υπάρχουμε και είμαστε εδώ. Η προσωπικότητα ενός νέου είναι πάντα πλούσια και "θορυβώδης": μιλάει δυνατά, γελάει δυνατά, βάζει τη μουσική του δυνατά, τρέχει με το μηχανάκι του κάνοντας θόρυβο, αντιδρά δυναμικά, συχνά υπέρ του δέοντος (παραπάνω από όσο πρέπει).
Το ερώτημα όμως είναι: τι παρουσία έχουμε πραγματικά στη ζωή; Τι μνήμες και τι στίγμα αφήνουμε πίσω μας από όπου περνάμε;
Αντιδρούμε δυναμικά, δρούμε όμως το ίδιο δυναμικά; Έχει διαφορά το ένα με το άλλο.
Το επόμενο κείμενο έχει κάτι να μας πει.
Το φωτοστέφανο και το στίγμα μας στη ζωή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις