ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ.


(ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ)

Η μεγάλη δοκιμασία των νέων.

Άλλοι προσπάθησαν πολύ και άλλοι λίγο.

Άλλοι προσπαθούσαν συνεχώς και άλλοι τελευταία στιγμή.

Θυμάστε την αναστάσιμη ευχή του Ιωάννου Χρυσοστόμου;

"...Όσοι νηστέψατε και όσοι δεν νηστέψατε, χαρείτε...Ας μην θρηνεί κανένας για τα πταίσματά του..."Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, όπως και να΄χει, κάνατε την προσπάθειά σας, έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτό αρκεί για τώρα. Συγκεντρωθείτε στις εξετάσεις με πολύ προσευχή και λιγότερη αγωνία. Θα δείτε θαύμα να γίνεται: να ξεπερνάτε τον εαυτό σας.

Μην σας καταβάλλει η απελπισία. Και, ό,τι δεν πάει καλά, να θυμάστε: Όλα διορθώνονται!

Καμία αποτυχία δεν είναι τόσο φοβερή. Το μέλλον κρύβει πολλά:
στιγμές χαράς και, φυσικά και λύπης, επιτυχία αλλά και απογοήτευση.

Εδώ είμαστε να τα ζήσουμε όλα και να προσπαθήσουμε με περισσότερο πείσμα και συγκέντρωση στην επόμενη ευκαιρία.
 
 
Το διάβασμα θα είναι αναμφίβολα αρκετό, κουραστικό και συχνά, ασήκωτο.

Για ορισμένους όμως, ίσως και όχι.
 
Δεν διαβάζουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο ρυθμό ούτε με την ίδια διάθεση και θέληση.
Δεν έχουν όλοι οι νέοι τους ίδιους στόχους.
 
Με δεδομένο ότι το διάβασμα είναι ο υπ' αριθμόν ένας στόχος και προσπάθεια, θα δώσουμε κάποιες πρακτικές οδηγίες για τις επόμενες ημέρες:
Αρχικά προσέξτε την διατροφή σας ώστε να είναι πλήρης, με πολύ νερό (χωρίς καφέ μέσα!), ξεκούραση, λίγη παρέα με τους φίλους για ξελασκάρισμα, γέλιο και αστεία, και ξανά πίσω στο διάβασμα (όχι έως εξόντωσης). Με χαρά και αισιοδοξία.
Να θυμάστε ότι το διάβασμα είναι αποδοτικό όταν γίνεται με μέθοδο και η απομνημόνευση είναι ευκολότερη όταν μοιράζουμε την ύλη σε μικρότερα μέρη, ώστε να ασχολούμαστε σταδιακά με το κάθε μέρος της και όχι διαβάζοντας μία και έξω όλο το βιβλίο.
 
Κάθε μία ώρα πρέπει να κάνουμε διαλείμα 10 λεπτών, με λίγη κίνηση, περπάτημα, επιτόπιο τρέξιμο και γενικά πρέπει να ενεργοποιήσουμε το σώμα μας για λίγο ώστε να ξυπνήσει από την ακινησία του σώματος που εύκολα παρασύρει σε ακινησία και τον νου.Επειδή η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά ζόρικη, πιο πολύ ψυχολογικά παρά από άποψη ύλης, όταν νιώσετε ότι σπάτε, δοκιμάστε την προσευχή.
Δεν ξεκουράζει απλώς, δεν είναι μόνο αγχολυτικό αλλά, κυρίως, φωτίζει και καθοδηγεί τα παιδιά.Μην παραλείπετε να εκκλησιάζεστε, λόγω διαβάσματος. Η Θεία Λειτουργία μας ανεβάζει στον ουρανό και αυτό μας χρειάζεται τώρα, σε εσάς και εμάς. Η συμβουλή μας είναι ότι μια μικρή έξοδος προς την Εκκλησία την Κυριακή ή το Σάββατο το πρωί, καλό θα σας κάνει και ευλογία θα είναι.
 

Την ώρα των εξετάσεων, αν κάτι δεν ξέρετε, διατηρείστε την ηρεμία σας και απλά...προσευχηθείτε σιωπηλά.

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.Αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλατε, μην απελπιστείτε!

Απλά ξεκουραστείτε και ανασυνταχθείτε για το μέλλον. Αναθεωρείστε την πορεία σας, δείτε τι πήγε λάθος και, στο κάτω - κάτω, οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν.

Την επόμενη φορά, με καθαρότερο κεφάλι και λιγότερα μαθήματα, θα τα καταφέρετε καλύτερα.
ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις