ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ


Μόλις σήμερα, από τα TOP BLOGS της Νερόκοτας γνώρισα το μπλογκ του Θοδωρή, ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, με στιγμές από την Πόλη. Μαγεύτηκα, ζήλεψα το ότι την ζει και γεύεται το άρωμά της.
Αυτά τα μέρη έχουν κάτι από μας και κάτι για μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που μένει ασυγκίνητος στο μεγαλείο της.

Παραθέτω δύο σελίδες από το μπλογκ. Πατήστε επάνω τους και απολαύστε την ξενάγηση του Θοδωρή:

Οι 1000+1...λιχουδιές της İstiklal

Ο Άγιος Δημήτριος θαυματουργεί και για τους Τούρκους

Και, αν ο Άγιος Δημήτριος θαυματουργεί και για τους Τούρκους, δεν μπορεί να νοιώθουμε εχθροί. Προσεκτικοί και επιφυλακτικοί ναι, να είμαστε και να φυλάμε καλά τα νώτα μας και μάλιστα όχι μόνο με την γειτονική Τουρκία, εχθροί με μίσος όμως όχι. Τουλάχιστον, έτσι το καταλαβαίνω εγώ, μέσα από τα λόγια του Χριστού. Εσείς τι λέτε; Ας συζητήσουμε τις απόψεις μας.

(»Ακούσατε ότι έχει λεχθεί· Ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Αλλά εγώ σας λέγω, ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε αυτούς που σας καταριώνται, να ευεργετείτε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε για όσους σας συμπεριφέρονται κακώς και σας διώκουν, για να γίνετε παιδιά του επουράνιου πατέρα σας, διότι ανατέλλει τον ήλιο του για κακούς και για καλούς και βρέχει για ευσεβείς και ασεβείς. Εάν δε αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θα έχετε; Δεν κάνουν το αυτό και οι τελώνες; Και εάν δείξετε στοργή στους φίλους σας μόνο, τι εξαιρετικό κάνετε. Δεν κάνουν έτσι και οι τελώνες; Να γίνετε λοιπόν τέλειοι, όπως ο πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος» (Ματθ. 5, 38-48 Η ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις