ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

Ανακοινώσεις


Νέα χρονιά και νέες αξιολογήσεις
Κάθε νέα χρονιά, όπως εξ' άλλου και κάθε νέα μέρα, είναι ένα νέο ξεκίνημα για τη ζωή μας: ανανέωση, επανατοποθετήσεις και νέοι στόχοι και προσπάθεια δίνουν το στίγμα για το νέο αυτό ξεκίνημα.
Κάθε όμως νέο έργο δεν ξεκινάει την ίδια μέρα αλλά προετοιμάζεται καιρό πριν στην σκέψη μας, με όλες τις λεπτομέρειες και τα βήματά του.
Έτσι και κάθε νέα χρονιά ξεκινάει καλά χάρις στην σκέψη που της αφιερώσαμε λίγο καιρό πριν, την αξιολόγηση που κάναμε στην χρονιά που πέρασε, την καταγραφή του τι πήγε καλά και τι όχι, ποιά τα λάθη μας και ποιά τα βήματα που θα έπρεπε να κάνουμε για να τα διορθώσουμε για να μην επαναληφθούν την καινούρια χρονιά.
Νέοι στόχοι, νέα όνειρα, ανασύνταξη δυνάμεων και νέα προσπάθεια ξεκινάνε καλά όταν έχουν προετοιμαστεί από προηγουμένως. Το σημείο εκκίνησης δεν είναι το σήμερα ούτε το αύριο (το γνωστό "από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα/ γυμναστική/κόβω το τσιγάρο/δεν θα νευριάζω με το παραμικρό...") αλλά ο καιρός πριν που αφιερώσαμε για να προετοιμάσουμε με τη σκέψη μας το νέο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ή των στόχων μας.
Όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται αμέσως μόλις παίρνουμε την απόφαση αλλά τα κατακτάμε σιγά σιγά μέσα σε μια ΠΟΡΕΙΑ ΖΩΗΣ που ξεκίνησε τη στιγμή της απόφασης και συνεχίζει όσο αυτή η απόφασή μας και η θέλησή μας να την πετύχουμε διατηρεί την φλόγα της αναμένη. Η φλόγα αυτή σβήνει μόνο με την απελπισία, την έλλειψη προσπάθειας ή την ηττοπάθεια και την εγκατάλειψη του αγώνα. Εδώ είμαστε όμως για να επαναξεκινήσουμε και να ξανασυγκεντρώσουμε τις δυνάμεις για την νέα προσπάθεια και πάλι. Όλα αυτά κατά την πατερική διδαχή "Έπεσες παιδί μου; Σήκω και συνέχισε τον αγώνα. Ξαναέπεσες; Ξανασήκω και συνέχισε. Μόνο μην μείνεις στην πτώση"
Ήττα κατά τους πατέρες δεν είναι το χάσιμο μιας μάχης αλλά η παντελής εγκατάλειψη του αγώνα. Πτώση είναι το κάθε λάθος που μπορεί να κάνουμε αλλά και το κάθε ψυχικό βάρος που μας βασανίζει και ενδίδουμε σε αυτό: στην στενοχώρια, την απογοήτευση, τον μαρασμό, την εγκατάλειψη του εαυτού μας, του σπιτιού μας, των παιδιών μας, της οικογένειάς μας, της εργασίας μας, των μαθημάτων μας κλπ.
Την ίδια αξιολόγηση των πράξεών μας αλλά και των σκέψεών μας και των συναισθημάτων μας καλό είναι να κάνουμε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Έτσι ανακαλύπτουμε τι πήγε καλά και τι στραβά και παίρνουμε αποφάσεις για την καινούρια μέρα.
Το ίδιο δεν κάνει η Εκκλησία μας προετοιμάζοντας την γιορτή της επομένης από τον Εσπερινό της προηγουμένης;
Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν και Καλή Χρονιά!


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Ένα αστέρι πάντα θα μας καθοδηγεί. Το λέμε "Θεία Βοήθεια" και έρχεται πάντα από ψηλά. Σε στιγμές ασιγουριάς, αυτή η μεγαλειώδης στιγμή της γέννησης του Χριστού που τον έφερε τόσο πολύ κοντά μας, μας σημαδεύει για όλη μας τη ζωή


HΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΓΗ!

HΡΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΓΗ!
Ο Θεός μας δεν μας κοιτάει από ψηλά ανέμελος και αδιάφορος για το τι περνάμε. Ήρθε στη γη να μας συναντήσει, στέλνοντας το αγαπημένο του παιδί. Τι περιμένουμε και δεν του αποτείνουμε έστω μία προσευχή για αυτό που μας πονάει και μας απασχολεί; Ας μη ζούμε ανέμελα. Χαρούμενα, ναι. Αδιάφορα, όχι. Αν πάμε λίγο πιο συνειδητοποιημένοι στην Λειτουργία των Χριστουγέννων φέτος θα καταλάβουμε την διαφορά. 

Να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας για να δούμε πόσο έξυπνοι είμαστε; Όποιος νόμιζε ότι είναι έξυπνος, έπεσε έξω. Κάντε το και θα δείτε:


Μη μας παρεξηγήσετε, δεν έχουμε τίποτα εναντίων των ξανθών. Απόδειξη το παρακάτω:ΠΕΣ ΤΟ Μ' ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΠΕΣ ΤΟ Μ' ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Νέων. Μέσα από τα τραγούδια αναλύσαμε θέματα οριακά για τις ηλικίες Γυμνασίου - Λυκείου και Σπουδαστών. Λεπτομέρειες του υλικού που αναλύθηκε στην αντίστοιχη σελίδα "Πες το μ' ένα τραγούδι".


ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΖΩΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΖΩΗΣ
Το σχολείο, εκτός από τόπος μαρτυρίου, είναι και τόπος εξάσκησης του εαυτού μας: Εξάσκηση στην πειθαρχία και το μεθοδικό διάβασμα, τα οποία μας ανεβάζουν στο άρμα της επιτυχίας. Εξάσκηση επίσης στις ανθρώπινες σχέσεις και την σωστή κοινωνική συμπεριφορά. Η αυλή του σχολείου είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας που ο νέος θα συναντήσει αργότερα. Εμείς επιλέγουμε τον τρόπο συμπεριφοράς μας και ανάλογα με τις καταστάσεις και τον χαρακτήρα μας είμαστε φιλικοί, επιλεκτικοί, αξιοπρεπείς, με αυτοσεβασμό, δυναμικοί, θετικοί, ορμητικοί, θαρραλέοι και αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι, αρνητικοί, κατακριτικοί, φοβιτσιάρηδες, οπισθοϋποχωρητικοί, τρομοκράτες και ψευτοπαλικαράδες, αρνητικοί, εγωιστές, αδιάφοροι και αδιάβαστοι, χλιαροί και "κοιμησμένοι". Φυσικά, κανένας δεν θέλει την αρνητική στάση και συμπεριφορά. Είναι σε όλους αντιπαθητική. Την υιοθετούμε όμως συχνά, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ας κάνουμε μία αυτοεξέταση να διαπιστώσουμε πώς βαδίζουμε μέχρι τώρα και πώς θα συμπεριφερθούμε από εδώ και πέρα. Μην ξεχνάτε: το καλό ανταμείβεται και μάλιστα την στιγμή που το χρειαζόμαστε. Και ακόμα: κάθε τι καλό μόνο με τον Χριστό το καταφέρνουμε "χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα". Ούτε τον φόβο να ξεπεράσουμε, ούτε την βαριεστημάρα, ούτε την μετριότητα. Είστε σε ηλικία να σκεφθείτε και να αποφασίσετε τι επιλογές θα κάνετε για τον εαυτό σας και τις παρέες σας. Καλή Χρονιά και καλή συντροφιά.


TΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

TΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Διαβάστε στο "Βιβλίο της ζωής" το κεφάλαιο που αναφέρεται στην επιτυχία, καθώς και στο "Ανακαλύπτώ τον εαυτό μου" περί φιλίας αλλά και στο "Πες το μ' ένα τραγούδι" για την όμορφη παρέα των νέων.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΕΛΟΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΕΛΟΣ
Ήταν όμορφη η ανεμελιά του Καλοκαιριού, έτσι δεν είναι; Γεμίσαμε όλοι μας τις "μπαταρίες" μας και ξεχάσαμε για λίγο το άγχος του χειμώνα. Τώρα και πάλι πίσω στα μαθήματα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ!
Προσευχή, διάβασμα και κουράγιο. Ελπίδα, αρκετός ύπνος, σωστή διατροφή και όχι καταχρήσεις καφέ, ηρεμιστικών ή τονωτικών, είναι τα μικρά μυστικά για μεγάλες και επιτυχημένες επιδόσεις. Επιτρέπονται οι βιταμίνες με μέτρο, η ανάπαυση και οι σύντομες συναντήσεις με τους φίλους μας. Προπάντων, ελπίδα στον Χριστό. Όσο και αν προσπαθήσατε, λίγο ή πολύ, ό,τι και αν καταφέρατε, ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! Εσείς, παιδιά, να είστε καλά, υγιή και αισιόδοξα!


Ο ΑΙ' ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ο ΑΙ' ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Τον γιορτάζουμε ξανά στις 20 Οκτωβρίου. Η εορτή του μας δίνει χαρά και η παρουσία του στήριξη και ισχυρή προστασία. Οι νέοι, όπως και όλοι μας, μπορούν να βασίζονται πάνω του. Μόνο να προσέχουμε το λεξιλόγιό μας απέναντι στον άγιο εδώ στην Κεφαλονιά και να μη μοιάσουμε σε ορισμένους ηλικιωμένους που γέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν.Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ


Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ
Ο Σταυρός και οι εντολές του Χριστού μας ανοίγουν τον δρόμο της επιτυχίας, της χαράς και της ευτυχίας; Θυμηθείτε μεγάλες προσωπικότητες δισεκατομυριούχων όπως οι Γουώρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς, Στιβ Τζομπς και Μάικλ Ντελ που ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων και των Υπολογιστών, αλλά και πρωταθλητές όπως ο Πιτ Σάμπρας του τένις, ο Κρις Τσέλιος του χόκεϋ, ο Σταν Δεμάν του κικ-μπόξιν και ο Νικ Γκάλις του μπάσκετ. Όλοι αυτοί έζησαν απλά και ηθικά, τηρώντας τις εντολές και συχνά ομολογώντας πως είχαν πίστη στον Χριστό. Ναι! Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ντρέπονται να το λένε.
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Η Μεταμόρφωση του Κυρίου αποτελεί γεγονός και της δικής μας ζωής. Μας μεταμορφώνει αδιάκοπα εμπλουτίζοντάς μας με χαρίσματα που ούτε μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί δεν ξεκινάμε μια "κουβεντούλα" μαζί Του κάθε βράδυ, λέγοντάς Του τι μας απασχολεί στην ζωή μας, τι θέλουμε να αλλάξει και τι χαρίσματα θέλουμε να αποκτήσουμε; Ανυπομονεί να μας τα δώσει, αρκεί να είναι για καλό μας. Αρκεί να μην ζητάμε λάθος πράγματα. Ας δώσουμε την εκκίνηση και για την δική μας μεταμόρφωση...με τον σωστό τρόπο.
ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Βγαίνουν στο Μαρκόπουλο και τα Αργίνια, από τις 6 Αυγούστου (Μεταμόρφωση) έως τις 15 (Κοίμηση της Θεοτόκου). Αν δεν τα έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα, ας πάμε φέτος να τα δούμε και να γνωρίσουμε ένα ακόμα θαύμα από κοντά. Γιατί είναι ώρα να βάλουμε λίγο "μυστήριο" στην ζωή μας, ακολουθώντας όμως την ασφαλή οδό, αυτή που σώζει. Στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες από τα Φιδάκια. Στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ θα βρείτε βιντεάκι σχετικά με τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλονιά.Στην σελίδα "Πες το μ' ένα τραγούδι" θα βρείτε το υλικό που συζητήθηκε στο ομώνυμο Σεμινάριο Νέων.


Τα τραγούδια μας μιλάνε και μπορούν να μας διδάξουν πολλά.
Επιλέγοντας τους κατάλληλους στίχους, μπορούμε να συζητήσουμε θέματα που σας αφορούν και σας προβληματίζουν, όπως:
  • Θέλω να είμαι ελεύθερος
  • Θέλω να είμαι ο εαυτός μου
  • Φοβάμαι την μοναξιά
  • Είμαι απελπισμένος
και άλλα πολλά που ενδιαφέρεστε να θίξουμε σε μια συνάντηση μεταξύ μας.Στη συνέχεια, κάτι αφιερωμένο για σας.
ΠΕΣ ΤΟ  Μ’ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΛΟΥΚΑΣ ΓΙΟΡΚΑΣ
STAVENTO
ΚΟΜΗΣ Χ
BO
ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΙΩΤΗΣ
KAI AΛΛΟΙ...ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ


ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Αν είσαι στο Γυμνάσιο, το Λύκειο ή σπουδάζεις
και ψάχνεσαι, αναρωτιέσαι
και ζητάς απαντήσεις...

έλα μαζί μας, με την ομάδα των νέων
να απαντήσουμε στις αναζητήσεις σου:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ
Η ΦΙΛΙΑ
Η ΑΓΑΠΗ
Η ΜΟΝΑΞΙΑ


Μια συζήτηση μεταξύ μας,
στο Κοινοτικό Κέντρο Πόρου.
Υπό την αιγίδα της «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος»

Γιατί η ευτυχία σου μας ενδιαφέρει και μας αφορά.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 25 Απριλίου, και ώρα 4 - 6,  στο Κοινοτικό Κέντρο Πόρου, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Νέων Γυμνασίου, Λυκείου και Σπουδαστών, "ΠΕΣ ΤΟ Μ' ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ".

Όσα παιδιά θέλουν, μπορούν να ενωθούν μαζί μας. Θα γίνουν περίπου τέσσερις συναντήσεις με τραγούδι, ανάλυση και συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν την ηλικία τουςRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις