ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

ΕΣΤΙΑΣΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΟΥ.


Αν αρχικά δεν πετύχεις...
 προσπάθησε,
προσπάθησε,
ξανά.


"Έπεσες παιδί μου; Σήκω!
Ξαναέπεσες; Ξανασήκω!
Και συνέχισε μέχρι το τέλος να σε βρει
ή στην πτώση ή στην άνοδο".
(Πατερικό απόφθεγμα)

Η παραπάνω φράση σημαίνει πως, εάν τα παρατήσουμε, τότε μόνο χάνουμε και όχι σε κάθε πέσιμο ή αποτυχία.
Μάχες χάνουμε πολλές. Όταν όμως συνεχίζουμε την προσπάθεια, τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε εμείς. Η ίδια η ζωή θα μας τα φέρει τα πράγματα με το μέρος μας και θα μας αναδείξει νικητές. Χωρίς απογοήτευση λοιπόν συνεχίζουμε τον αγώνα της κάθε μέρας, ακόμα και αν το μέλλον φαντάζει σκοτεινό και όλα στρέφονται εναντίον μας.
Με αισιοδοξία και συνεχή προσπάθεια, με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και όχι πίσω, εγκαταλείπουμε τα λάθη και τις δυσκολίες του παρελθόντος και εστιάζουμε προσοχή και προσπάθεια, με πίστη και επιμονή, στα οράματά μας.
Στα όποια οράματα έχει η κάθε ηλικία, είτε ως παιδιά, νέοι, ενήλικες, τρίτη ηλικία...ο αγώνας είναι ο ίδιος και αέναος.
Αυτό κάνει την ζωή ενδιαφέρουσα και εμάς καλύτερους, ωριμότερους και πιο έμπειρους. Γι' αυτό και αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις