Ρίχνουμε το ζελέ σε φόρμα καρδιάς, αν υπάρχει. Εγώ το βάζω σε διάφανη πιατέλα και σερβίρω από κει. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το ζελέ και φτιάχνουμε την σαντιγύ να είναι έτοιμη.
Παίρνουμε φυτική σαντιγύ ΕΡΜΟΛ ή ΜΟΡΦΑΤ ή άλλη μάρκα και την ενώνουμε με νερό. Η ΕΡΜΟΛ θέλει ελάχιστο νερό γιατί είναι ήδη νωπή, σε κονσέρβα. Οι σαντιγύ σε σκόνη θέλουν την ποσότητα νερού ή γάλακτος που λένε οι οδηγίες. Στην ΕΡΜΟΛ προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη και μία κουταλιά λικέρ. Σε άλλες σαντιγύ, ρίχνουμε ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάμε στο μίξερ και έτοιμο.
Όταν το ζελέ πήξει, το βγάζουμε απ' το ψυγείο. Αν το γλυκό παραμείνει στην πιατέλα, τότε αλείφουμε την σαντιγύ απ' ευθείας από πάνω. Αν το γλυκό είναι σε φόρμα αλουμινίου, την βυθίζουμε σε λίγο ζεστό νερό, για να ξεκολλήσει το ζελέ απ' τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα και αλείφουμε από πάνω την σαντιγύ. Τελειώνουμε το γλυκό διακοσμώντας με χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρένια λουλούδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου