ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΜΑ


Μια καλή ιδέα για δώρο στην γιορτή της Μητέρας είναι και ένα γλυκό.
Τα βήματα είναι πολύ απλά και εύκολα ακόμα και για τα παιδιά.
Μια γλυκιά έκπληξη για την γλυκιά μαμά.Φτιάχνουμε ζελέ φράουλα ή κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αν υπάρχει βραστήρας για το νερό, η όλη διαδικασία γίνεται πιο εύκολη.
Ρίχνουμε το ζελέ σε φόρμα καρδιάς, αν υπάρχει. Εγώ το βάζω σε διάφανη πιατέλα και σερβίρω από κει. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το ζελέ και φτιάχνουμε την σαντιγύ να είναι έτοιμη.


Παίρνουμε φυτική σαντιγύ ΕΡΜΟΛ ή ΜΟΡΦΑΤ ή άλλη μάρκα και την ενώνουμε με νερό. Η ΕΡΜΟΛ θέλει ελάχιστο νερό γιατί είναι ήδη νωπή, σε κονσέρβα. Οι σαντιγύ σε σκόνη θέλουν την ποσότητα νερού ή γάλακτος που λένε οι οδηγίες. Στην ΕΡΜΟΛ προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη και μία κουταλιά λικέρ. Σε άλλες σαντιγύ, ρίχνουμε ζάχαρη σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάμε στο μίξερ και έτοιμο.

Όταν το ζελέ πήξει, το βγάζουμε απ' το ψυγείο. Αν το γλυκό παραμείνει στην πιατέλα, τότε αλείφουμε την σαντιγύ απ' ευθείας από πάνω. Αν το γλυκό είναι σε φόρμα αλουμινίου, την βυθίζουμε σε λίγο ζεστό νερό, για να ξεκολλήσει το ζελέ απ' τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα και αλείφουμε από πάνω την σαντιγύ. Τελειώνουμε το γλυκό διακοσμώντας με χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρένια λουλούδια.
Μην ξεχάσετε το φιλί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις