ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ

 

Έχουμε το θάρρος να φάμε ξύλο από τα ματ, διαδηλώνοντας τα πολιτικά μας πιστεύω, αλλά φοβόμαστε την κοροϊδία των φίλων μας και ίσως και την απομάκρυνσή τους από κοντά μας εξ' αιτίας των πιστεύω μας. Τότε όμως, χωρίς θάρρος και με τόσο φόβο, τι καλό θα καταφέρουμε στην ζωή μας;

Ξέρουμε όλοι ότι ο Χριστός θεράπευσε κόσμο από ανίατες ασθένειες, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν βρει γιατρειά. Όμως τέτοια θαύματα, δεν πάνε μόνα τους. Συχνά πρέπει να έχουμε και την δύναμη να τα παραδεχτούμε και να τα ομολογήσουμε.


Αν διαβάσετε το Ευαγγέλιο της ερχόμενης Κυριακής, στο κάτω μέρος του ιστολογίου, κάνοντας κλικ στην μετάφρασή του, θα διαβάσετε το μεγάλο θαύμα της θεραπείας του τυφλού. Τέτοιο θαύμα δεν ήταν δύσκολο να γίνει από τον Χριστό. Πέρα όμως από την Αγάπη του Θεού, που συμπονούσε και ήθελε να θεραπεύσει τους ανθρώπους, υπήρχε και δεύτερος λόγος που έγινε.






Το θαύμα: Ο τυφλός ήταν ανυποψίαστος. Δεν είδε ότι ο Χριστός πέρναγε από κοντά του, ώστε να ζητήσει, αν ήθελε, όπως άλλοι γιατρειά και θεραπεία. Όπως ο ίδιος  ο Ιησούς είπε στους μαθητές του,  γεννήθηκε τυφλός ο άνθρωπος αυτός, όχι για να ξεπληρώσει αμαρτίες δικές του ή άλλων αλλά για να φανερωθεί σε αυτόν η δύναμη του Θεού.

Ο Χριστός τον θεράπευσε, όχι με λόγο όπως έκανε σε πολλές περιπτώσεις (πχ. όταν είπε στον παράλυτο "πάρε το κρεββάτι σου και περπάτα") αλλά χρησιμοποίησε μια μικρή διαδικασία: έφτυσε το χώμα (ακόμα και το σάλιο Του ήταν άγιο) και το ζύμωσε να γίνει πηλός. Στη συνέχεια το έβαλε στα μάτια του τυφλού. Έτσι, ούτε ο τυφλός ούτε όσοι έβλεπαν μπορούσαν να αμφισβητήσουν το θαύμα και να πουν ότι δεν είδαν τίποτα ή άκουσαν τίποτα. Η διαδικασία ήταν σύντομη αλλά τράβηξε την προσοχή όλων. Στην συνέχεια ο Χριστός έστειλε τον τυφλό στην παραδοσιακή κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ
Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η συνέχεια: Οι Φαρισαίοι, σκανδαλισμένοι όχι μόνο από το ότι ο Ιησούς πραγματοποίησε μία θεραπεία ημέρα Σάββατο, αργία για τους Ιουδαίους, αλλά και ότι έκανε ακόμα ένα θαύμα ενώ δεν τον πίστευαν ως Υιό του Θεού, προσπάθησαν "φαρισαϊκά" να αποσπάσουν ομολογία από τον θεραπευμένο ή ότι δεν ήταν τυφλός εκ γεννετής, οπότε μία θεραπεία ήταν πιθανή να γίνει με κάποιον τρόπο και όχι με θαύμα, ή ότι ο Χριστός δεν ήταν σταλμένος από τον Θεό αλλά ένας αμαρτωλός. Ακόμα και τους γονείς του τυφλού κάλεσαν να επιβεβαιώσουν την δική τους "φαρισαϊκή" γνώμη. Οι μεν γονείς όμως φοβήθηκαν να ομολογήσουν τον Χριστό γιατί θα τιμωρούνταν με εκδίωξη από την Συναγωγή, το δε παιδί με πολύ θάρρος, θαυμαστό θάρρος θα λέγαμε, δεν φοβήθηκε τίποτα και κανέναν και, όχι μία αλλά πολλές φορές, επιβεβαίωσε την θαυμαστή θεραπεία από τον ίδιο τον Χριστό και τον ομολόγησε με θάρρος ως προφήτη.

Οι Φαρισαίοι θύμωσαν, τον ειρωνεύτηκαν και τον έδιωξαν αλλά δεν τον τιμώρησαν.
Μετά από αυτή την θαρραλέα και δυναμική μαρτυρία, ο ίδιος ο Χριστός τον ξαναπλησίασε και του είπε ότι ήταν ο Υιός του Θεού. Ο τυφλός τον προσκύνησε πιστεύοντάς Τον.

Έτσι φανερώθηκε η δύναμη του Θεού μέσα από το μεγάλο θαύμα της αναμφίβολης και θαρραλέας πίστης.

Στην ζωή μας σήμερα: Συχνά ζητάμε το θαύμα, αλλά δεν έχουμε την δύναμη να πιστέψουμε χωρίς αμφιβολία, με πίστη και δύναμη. Ούτε και έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε στους φίλους μας τα θαύματα που μπορεί να συμβαίνουν στην ζωή μας. Από τον φόβο της κοροϊδίας, συχνά ούτε τον σταυρό μας δεν κάνουμε.
Έχουμε το θάρρος να φάμε ξύλο από τα ματ, διαδηλώνοντας  τα πολιτικά μας πιστεύω, αλλά φοβόμαστε την κοροϊδία των φίλων μας και ίσως και την απομάκρυνσή τους από κοντά μας εξ' αιτίας των πιστεύω μας. Τότε όμως, χωρίς θάρρος και με τόσο φόβο, τι καλό θα καταφέρουμε στην ζωή μας; Και ο ίδιος ο Χριστός να μας πλησιάσει, μόνοι μας θα χαλάσουμε το θαύμα.

Βέβαια, αν Του το ζητήσουμε, μπορεί να γεμίσει με θάρρος την ψυχή μας και να μας δυναμώσει. Η αγάπη Του μπορεί να διώξει τον φόβο. Τότε θα είμαστε υπερήφανοι για τον εαυτό μας και ατρόμητοι. Αλλά αυτά είναι χαρίσματα που, όταν δεν τα έχουμε, ο Θεός τα δίνει. Δεν μπορεί μόνος του να ξεπεράσει ο άνθρωπος τον εαυτό του. Γι' αυτό, με την προσευχή ας Του τα ζητάμε και θα μας τα δώσει.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την θεραπεία του τυφλού εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις