ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;

Είμαστε συνηθισμένοι σε πάρτι, νερόμπομπες και μπουγελόματα την τελευταία μέρα του σχολείου.
Γιατί όχι και ένα πάρτι την πρώτη μέρα του σχολείου;

Είτε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, είτε οι δάσκαλοι και καθηγητές είτε οι μαθητές μεταξύ τους και σε συνεννόηση με τους δασκάλους, μπορούν να οργανωθούν και να πραγματοποιήσουν ένα αξέχαστο πάρτυ την πρώτη μέρα της επιστροφής στα θρανία, ώστε να ξεπεραστεί κάθε άγχος ή σφίξιμο στην καρδιά που συνήθως συμβαίνει την πρώτη μέρα.

Σνακ, αναψυκτικά, γλυκιές λιχουδιές και μπαλόνια...

μπορούν να συνθέσουν το ιδανικό σκηνικό για το πάρτι (όπως και για κάθε πάρτι)
http://www.michellepaigeblog.com/2012/08/back-to-school-bash.html
Σε συνεννόηση με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, το πάρτι μπορεί να οργανωθεί με θέμα το σχολείο, με υλικό και χρώματα σχολικά και να δοθούν στα παιδιά δώρο σημειωματάρια με μολύβια.

Στα μικρότερα παιδιά μπορούν να δοθούν χαριτωμένα μολύβια με γομολάστιχα διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων στην κορφή τους.

Παιχνίδι στην αυλή του σχολείου με το ανάλογο υλικό (σκοινάκι, λάστιχο, μπάλες, χούλα-χουπ, πινκ-πονκ, παιχνίδια ζωγραφισμένα στο δάπεδο της αυλής όπως κουτσό και φιδάκι)
και ίσως και κανένα ομαδικό παιχνίδι ή ένα απλό παιχνίδι θησαυρού οργανωμένο από τους δασκάλους που να καταλήγει σε μια πινιάτα με λιχουδιές...
θα αποτελέσουν το ιδανικό σκηνικό για μια θαυμάσια επιστροφή στα θρανία και θα διώξουν μακριά το άγχος της πρώτης μέρας και την στενοχώρια από τον αποχαιρετισμό του Καλοκαιριού.

Και η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με γέλιο και χαρά!


Από τους πιο μικρούς......


έως τους πιο μεγάλους....


και ακόμα μεγαλύτερους...

Όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως θα διασκεδάσουν!
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις