ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Διανύετε τα χρόνια Γυμνασίου - Λυκείου; Τα βιώματά σας σε αυτές τις ηλικίες συχνά διαμορφώνουν μόνιμα την προσωπικότητά σας και αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σας που θα προκαθορίσουν το μέλλον σας και τον τρόπο που θα προχωρήσετε στην ζωή σας. Έχει σημασία λοιπόν το πώς θα τα ζήσετε αυτά τα χρόνια, ώστε να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν και να βάλετε τις βάσεις για ένα όμορφο μέλλον. Αυτή ακριβώς είναι η περίοδος όπου διαμορφώνετε τη δυναμικότητα του χαρακτήρα σας για να πάρετε κάποια στιγμή (μετά τα 18) το πηδάλιο στα χέρια σας και να προχωρήσετε ορμητικά μπροστά. Είναι ωραίο να νοιώθει κανείς ευτυχισμένος από τη ζωή, ευχαριστημένος από τον εαυτό του και γεμάτος από τις εμπειρίες της κάθε ημέρας. Για να τα ζήσουμε όλα αυτά και να τα κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι πνευματικοί νόμοι, κάποιοι απλοί κανόνες που ρυθμίζουν τα βήματά μας και εδραιώνουν την ευτυχία και την επιτυχία στην ζωή μας και που, χωρίς αυτούς τους κανόνες, όλα καταστρέφονται. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας, για να προχωρήσουμε μαζί στο επόμενο βήμα της πορείας της ζωής σας και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τους κανόνες αυτούς που αποτελούν την βάση της ζωής.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗΣ



Η ζωή, παιδιά, είναι πολύτιμη. Ας μην τη σπαταλάμε σε ανούσιες σκέψεις, ασυνείδητες πράξεις, αδιόρθωτα σφάλματα και μοιρολατρικές κλάψες για την τύχη μας. Ας πάρουμε την ζωή στα χέρια μας, όσο πιο γρήγορα μπορούμε με σκοπό να ζήσουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Πώς; Όταν συνειδητοποιήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα πως όλα φεύγουν και γίνονται άπιαστα, εκτός από αυτά που εμείς θα προσπαθήσουμε να τα ζήσουμε αλλιώς.


 
"Σαν το χορτάρι -τόσο λίγο δηλαδή- διαρκεί η ζωή του ανθρώπου στη γη" (ψαλμός). Αυτό δεν έχει τίποτα μακάβριο. Αντίθετα, μας κάνει να ζούμε προσεκτικά και να χαιρόμαστε την ζωή με μεγαλύτερη ένταση. Βρίσκουμε σε όλα νόημα και ανακαλύπτουμε και άλλες πλευρές των πραγμάτων αλλά και των απροόπτων.
Ας χαρούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας σαν να είναι η τελευταία μας, αλλά να την χαρούμε απλά, συνετά και με ευγνωμοσύνη για το ότι υπάρχουμε και ζούμε αυτή τη στιγμή έτσι ακριβώς όπως είναι τώρα. Και ας εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία από δω και πέρα για να ζήσουμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις